WCFI behind the scenes: WordCamp Finlandin järjestämisestä

Erilaiset tapahtumat eivät valitettavasti järjestä itse itseään, vaan aina tarvitaan alkuunpaneva voima sekä taustalle hääräämään useampiakin henkilöitä, jotta suunnitelmista päästään konkretian tasolle ja lopulta pullautettua ulos jotain mitä voi ylpeydellä kutsua tapahtumaksi. Millaista sitten on järjestää tapahtumaa nimeltä WordCamp Finland ja miksi minä olen tässä mukana?

Loppusyksystä 2014 kuulin huhuja, että Suomeen oltaisiin vihdoin saamassa oma WordCamp-konferenssi. WordCampeja on järjestetty useamman vuoden ajan ympäri maailmaa lukuisissa maissa, pelkästään vuoden 2014 aikana noin 80 eri tapahtumaa. Pian minulta kysyttiin, kiinnostaisiko minua mahdollisesti osallistua WordCamp Finlandin järjestämiseen. No totta hemmetissä kiinnostaa, kiitos kysymästä. Mitä voin tehdä ja joko aloitetaan?

WordCamp on siis ensimmäinen laatuaan Suomessa, joten on ollut mahtava tilaisuus päästä mukaan organisoimaan asioita ja vaikuttamaan tapahtuman sisältöön. Mainetta ja kunniaa (eli käytännössä oman nimen näkymistä organisoijien listassa) parempi motivaattori on, että omalla työpanoksellaan voi edesauttaa kasaamaan monipuolisen kattauksen WordPress-asiantuntijuutta ja tarjoamaan tämän kaiken aiheesta kiinnostuneille.

Työskentelen itse WordPressin parissa päivittäin projektipäällikön roolissa, joten järjestäjätiimiin mukaan astuminen tuntui luontevalta. Parhainta antia on ollut tavata uusia ihmisiä ja tutustua henkilöihin, jotka aiemmin ovat olleet vain etäisiä nimiä. Järjestäjäporukkamme on aidosti todella rento, avoin ja mukava. Oman mielipiteen esille tuominen on ollut helppoa ja kaikki on muutenkin sujunut harmonisessa yhteisymmärryksessä. Järjestäjänä takaan myös itselleni pääsyn itse tapahtumaan ja saan toivottavasti mahdollisuuden tavata lisää WordPress-ammattilaisia ja oppia uutta, sen mitä järjestäjän velvollisuuksiltani ehdin.

Kaikkea ei onneksi tarvinnut aloittaa tyhjästä, vaan WordCamp Central tarjoaa suhteellisen tarkat puitteet ja ohjeet WordCampin järjestämiseen sekä kontakteja ja tukea. Organisointiin on voinut osallistua oman aikataulunsa salliessa ja vastuuta ottaa sen verran kuin haluaa ja kykenee hoitamaan. Oma vastuualueeni on ollut kokonaisuudessaan suhteellisen pieni, joten kiitokset kaikille muille mukana olleille jo tässä vaiheessa.

Vielä tarvitsee loksautella palasia kohdilleen ennen h-hetkeä, mutta tasaisen varmasti edetään ja hyvällä meiningillä. Nähdään Hullussa Porossa 8.5.!

-Minna Siltanen